Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Doček Nove godine - Šri Lanka

Doček Nove godine - Šri Lanka - Novogodišnji aranžmani
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
Nova godina 2017. - Šri Lanka - 11 dana, 8 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Šri Lanka
Polazak: 30.12.2016.
Grupni polazak (minimalan broj putnika 16)

Broj dana: 11 dana, 8 noćenja (na destinaciji)
Transport: avionom iz Beograda
Tura i odmor: Tura sa uključenim izletima na Šri Lanci i odmor na zlatnom pesku indijskog okeana.
Ovo ostrvo je jedno od retkih mesta na planeti koje može da se pohvali tolikim prirodnim bogatstvom i lepotama. Šri Lanka nije obično ostrvo, već jedno sasvim posebno mesto na svetu koje ne liči ni na jedno drugo.

Program putovanja:
1.dan (30.12.2016.) Beograd - Doha
Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu Nikola Tesla u 09:20. Poletanje za Dohu u 11:20 (let QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18.30.
2. dan (31.12.2016.) Doha - Kolombo
Nastavak leta za Kolombo u 02:25 (let QR 664). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 09.20 časova. Po dolasku doček gostiju sa cvetnim vencima dobrodošlice. Transfer do hotela. Kraći odmor. Odlazak u razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Panoramsko razgledanje obuhvata takozvanu Baštu začina (deo grada koji je dobio naziv po tome što su na tom mestu u prošlosti bile plantaže cimetovog drveća), a danas je to komercijalni i poslovni deo grada, Predsednička plata, Parlament itd. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine. Slobodno vreme za šoping. Ručak u lokalnom restoranu. Poseta kući čuvenog pisca Artur Klark-a, koji je baš Šri Lanku odabrao za destinaciju u kojoj će provesti ostatak svog života. Odlazak u hotel. Smeštaj. Večera u hotelu. Noćenje.
3. dan (01.01.2017.) Kolombo - Dambula
Doručak u hotelu. Odlazak do Dambule. Po dolasku odlazak do pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih bogova i kraljeva. Odlazak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
4. dan (02.01.2017.) Dambula - Polonaruva - Dambula
Doručak u hotelu. Polazak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvet država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“. Odlazak u hotel u Dambuli. Večera u hotelu. Noćenje.
5. dan (03.01.2017.) Dambula - Sigirija - Matale - Kend
Doručak u hotelu. Odlazak prema facninantnom gradu-utvrđenju Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unurat grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Odlazak za Kendi. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina po kojima je Šri Lanka poznata u svetu, upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Polazak u razgledanje Kendija, koji je vezan za mnoge legende, tradiciju i folklorne običaje. Razgledanje grada koji je bio poslednja prestonica nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak veštačkog jezera u centru grada, stare pijace, kao i centra umetničkih zanata i rukotvorina. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje
6. dan (04.01.2017.) Kendi - Paradenija - Pinavela - Vaduva
Doručak u hotelu. Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje. Zatim odlazak do kraljevske botaničke bašte Peradenija, koja je oivičena rekom Mahaveli. Bašta je podeljena na nekoliko većih celina: bašta sa začinima, bašta se preko 300 vrsta orhideja, avenija palmi, cvetna bašta, neobične vrste drveća... U nastavku odlazak do letovališta Vaduva. Na putu obilazak čuvenog sirotišta za slonove Pinavela koje je osnovano 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova.. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera u hotelu. Noćenje.
7. do 9 dan (05. do 07.01.2017.) Vaduva
Boravak u hotelu 5* na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja.
10 dan (08.01.2017.) Vaduva - Kolombo
Doručak u hotelu. Sobe se napuštaju do 12 sati, ali se uz doplatu na recepciji mogu zadržati do 18 sati, pod uslovom da hotel raspolaže slobodnim sobama. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom između 22 i 23 sati uveče.
11. dan (09.01.2017.) Kolombo - Doha - Beograd
Poletanje za Dohu u 03.20 (let QR 669). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 05.40. Nastavak leta za Beograd u 06.40 (let QR 231). Obrok i pića u avionu uključeni ucenu. Dolazak u 10.20.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama
- 30 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi
- hrana i piće u avionu na svim letovima
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* i 5* ( (lokalne kategorizacije) na turi na bazi polupansiona (švedski sto ili set meni u zavisnosti od hotela), i smeštaj u standard sobama u hotelu 5* (lokalne kategorizacije) u letovalištu Vaduva direktno na plaži na bazi usluge polupansion (švedski sto) - ručak u lokalnom restoranu prvog dana na turi (set meni)
- sva razgledanja, ulaznice na lokalitete i transferi prema programu na Sri Lanci
- troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.

U cenu putovanja nije uračunato:
- avio-takse 268 € po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi znaćemo prilikom štampanja avio karata oko 10 do 8 dana pre putovanja)
- fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja
- ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja
- međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- viza za Sri Lanku (trenutna cena 35 € po osobi + 3 € troškovi viziranja
- bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Sri Lanci koji je uobičajen u ovom dalu sveta.

Uslovi plaćanja
- Uplata akontacije 70% 28. Oktobra 2016. Ili do popune mesta. Ostatak od 30% 25 dana pred put.
- Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.
- Prema ugovoru sa partnerom iz Šri Lanke, može doći do promene hotela, ali u tom slučaju partner je u obavezi da obezbedi hotele iste kategorizacije i slične lokacije!

Hoteli na Šri Lanci tokom ture:

Kolombo - Ozo Colombo 4* www.ozohotels.com/colombo-srilanka
Dambula - Amaya Lake 5* www.amayalake.com
Kendi - Amaya Hills 5* www.amayahills.com

Hoteli u letovalištu Vaduva:
The Blue Water Hotel & Spa 5* www.bluewatersrilanka.com Smešten u gradu Vaduva, poseduje 4 restorana, bar, otvoreni bazen, spa centar, recepciju koja radi non-stop, ostavu za prtljag, poslovni centar, uslugu pranja veša, uslugu peglanja, menjačnicu, iznajmljivanje automobila, turistički desk, fitness centar… Hotel nudi prostrane sobe sa balkonom i flat-screen TV-om. Besplatan bežični internet je na raspolaganju u celom hotelu. Nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba. Hotel se nalazi 68 km od međunarodnog aerodroma Bandaranaike..

Infomacije o vizama: Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije, kao i državljanima bivših jugoslovenskih republika, sada država. Vizu obezbeđuje agencioja. Od dokumenata je potrebna kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu.

Važne napomene: minimum za realizaciju grupe je 16 putnika

Korisne informacije:
- Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas u vreme visoke turističke sezone. Topli period sa temperaturama na Šri Lanci u proseku od 25 do 30° C sa ne tako visokom vlažnošću vazduha i kratkim topskim pljuskovima. Noći su nešto svežije, a temperatura mora je oko 23 do 25° C.
- Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 145.428 LKR 1EUR= 163.132 LKR.
- Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.
- Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 2401 413
+381 11 3442 218
Mileševska 51, Beograd

Poslovnice:
Doktora Pantića 114, Valjevo
+381 14 244 713
+381 14 246 146
,
Beograd,
Srbija (RS)