Aranžmani za Novu godinu - Prag, Češka

Doček Nove godine 2022 Prag, Češka - Novogodišnji aranžmani Prag
Bilo da ste mladi ili malo stariji, imate malo novca ili možda malo više, bilo da ste romantik ili pristalica ludog noćnog provoda, doček Nove godine u Pragu može da bude pravi izbor za vas. Čak i ako u poslednjem trenutku odlučite da negde otputujete za doček Nove godine, znajte da postoji nekolicina destinacija u Evropi koje će vas uvek rado prihvatiti. Među njima je svakako i Prag.
Ovaj prelepi grad koji se nalazi u samom srcu Evrope, nudi razne vatijante kada je doček Nove godine u pitanju. Većina Pražana Novu godinu dočekuje u centru grada na Karlovom mostu, odakle se na najbolji način može posmatraiti vatromet u ponoć. Od početka decembra ulice Praga su bogato okućene, a duž njih se od Božića pa do Nove godine prostire novogodišnji vašar. Posetioci vašara mogu da uživaju u ukusnim češkim specijalitetima, raznim slatkim i slanim knedlama, kao i kuvanom vinu idealnom za ove zimske dane. Temperatura u češkoj prestonici tokom novogodišnjih praznika ume da bude poprilično niska, tako da oni koji planiraju doček Nove godine na otvorenom, savetujemo da se toplo obuku. Na ogromnoj bini Vjačeslavovog trga, tokom novogodišnje noći, smenjivaće se razni poznati češki bendovi i moći će da se čuju različiti muzički žanrovi. Za svakoga po nešto.
Ako ste pristalica romantike, predlažemo vam doček Nove godine na nekom od brodova, uz romantičnu večeru i tradicionalnu češku muziku. A ako želite, po svaku cenu da izbegnete buku, gužvu i petarde, savetujemo vam da odete u Gornji grad, gde možete da šetate pored ruševina stare gotske tvrđave, i da uživate u skulpturama iz različitih perioda češke istorije.
Ukoliko vaš novogodišnji aranžman obuhvata više dana, obavezno posetite neke od najznačajnijih lokaliteta Praga. Pored Karlovog mosta, obiđite i Astronomski sat, zatim neke od najvećih i najlepših crkava u Evropi: Katedralu svetog Vida, Hram Device Marije Tinske i Crkva svetog Nikole, kao i Praški dvorac i Starogradski trg. Ovaj grad sa hiljadu tornjeva, svakako će ostaviti veoma lep utisak na vas i poželećete da se opet vratite u njega.