sledeća
Doček Nove godine 2017. - Peking i Hong Kong, 28.12.2016.
Doček Nove godine 2017. - Peking i Hong Kong, 28.12.2016.
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Doček Nove godine - Peking i Šangaj, 10 dana

Doček Nove godine - Peking i Šangaj, 10 dana - Novogodišnji aranžmani
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2018. - Peking i Šangaj - 10 dana / 7 noćenja
Kina - avionom i vozom

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima

Polazak: 27. decembar 2017.
Povratak: 05. januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14, 5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama…

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

Program putovanja:
1.dan (27.12.2017.) Beograd - Doha
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 09:25 časova. Poletanje za Dohu u 11:25 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 18:30 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.
2.dan (28.12.2017.) Doha - Peking
Poletanje za Peking u 02:05 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:40 časova- lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
3.dan (29.12.2017.) Peking - Badaling - Peking
Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hramaneba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan (30.12.2017.) Peking
Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona Ptičije gnezdo i Vodena kocka ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji - fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (31.12.2017.) Peking
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Uveče fakultativni doček Nove godine. Noćenje.
6.dan (01.01.2018.) Peking - Šangaj
Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Hram Bude od žada, čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.
7.dan (02.01.2018.) Šangaj - Sudžou - Šangaj
Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.
8.dan (03.01.2018.) Šangaj
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.
9.dan (04.01.2018.) Šangaj - Doha
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.
10.dan (05.01.2018.) Doha - Beograd
Sletanje u Dohu u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:40 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:25 časova.

Cena aranžmana: 1060 €

Doplata za 1/1 sobu: 210 €

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Opisi hotela:
Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel 4* www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us ili sličan Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.
Hotel u Šangaju: Sunrise On The Bund Hotel 4* www.sunrisesha.com/en/index.html ili sličan Hotel se nalazi 5 minuta od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe sa plazma TV, mini bar, radni sto, sef. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitness, spa i velnes centar i 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan WiFi.

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Šangaj (brzi voz-druga klasa),
- smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i Šangaju, na bazi 7 noćenja,
- ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu - kineska hrana, meni od više različitih jela),
- transferi i sva razgledanja prema programu,
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od 282, 03 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 222.00 YQ, i refundabilnih EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 7.28YR, EUR 0.22RS, EUR 17.50G4, EUR 0.92PZ, EUR 11.93CN) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa - konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje).
- fakultativni izleti,
- međunarodno putno osiguranje,
- kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana
pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Korisne informacije:
Vize: Za državljane RS nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Službeno ime: Narodna Republika Kina
Glavni grad: Peking
Službeni jezik: mandarisnki kineski
Vremenska zona: +8 Novčana jedinica: juan (CNY) 1USD = 6.67155 CNY 1EUR= 7.85938 CNY
Pozivni broj: + 86
Klima: je izrazito kontinentalna. Zime su suve i hladne sa veoma retkim snežnim padavinama. Prosečne temperature se kreću od -7°C do +4°C.
Piće: obavezno korišćenje flaširane vode
Napojnice: Obavezne napojnice od 5 usd po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zakljucenog sa ugovara ̌ cem osiguranja Nacionalnom ̌ asocijacijom turistickih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne ̌ asocijacije turistickih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 32 ̌ 28 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog drustva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 41 41 411
Kolarčeva 3, Beograd

Poslovnice:
YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
tel: +381 11 2131 743

Beogradska 45, Beograd
tel: +381 11 41 41 411

Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
tel/fax:+381 11 243 0 399

Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
tel: +381 21 310 00 00
+381 21310 00 31

Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
tel: +381 21 45 17 15
+381 21310 18 12

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
tel/fax: +381 34 305 965
+381 34 305 966
,
Beograd,
Srbija (RS)