Arhiva: Doček Nove godine 2017. - Dvorci Bavarske

Doček Nove godine 2017. - Dvorci Bavarske - Novogodišnji aranžmani
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Novogodišnje putovanje
Dvorci Bavarske sa posetom Minhenu, Augsburgu i Salcburgu

Minhen - palata Rezsidenz - dvorac Linderhof - dvorac Nojšvanštajn - Augsburg - dvorac Herenkimze - Salcburg


Polazak: 30. decembar 2016.
Povratak: 04. januar 2017

6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 2+* u Minhenu) – autobusom
Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 - 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj meri uspeo u svojim nastojanjima, potrošio je vekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan pre tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim.

Program putovanja:
1. dan (sreda, 30. decembar 2016) Beograd - Novi Sad - Horgoš (220 km)
Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati, polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko - mađarske granice kod Horgoša.
2. dan (četvrtak, 31. decembar 2016) Bregana - Minhen - Minhenska Palata Residenz (oko 520 km)
Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Vilaha. Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 - godišnjicu, privlači svake godine - za samo dve nedelje - oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
3. dan (petak, 01. januar 2017) Minhen - Augsburg - Minhen (oko 140 km)
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Augsburg”. Polazak za Augsburg bavarski grad slavne prošlosti, danas važan univerzitetski i privredni centar i sedište oblasti Švabije. Augsburg je najstariji nemački grad posle Trira i treći po veličini i značaju u Bavarskoj, posle Minhena i Nirnberga. Njegovo “zlatno doba” je bilo u 15. i 16. veku kada je važio za jedan od najbogatijih trgovačkih gradova u Evropi. Po dolasku, razledanje pešice znamenitosti u centru grada: katedrala, gradska većnica, zvonik Perlahturm, Merkurova, Avgustova i Herkulova fontana, četvrt Fugerai, sa najstarijim socijalnim stanovima u svetu izgrađenim u 16. veku za siromašne stanovnike Augsburga po ideji veletrgovca Jakoba Fugera. U još uvek dobro očuvanih 140 stanova, zakupci i danas plaćaju kiriju u vrednosti jednog rajnskog zlatnika (oko 0.90 evra). Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Uveče, fakultativna večera u čuvenoj minhenskoj pivnici HB, jednoj od najvećih u Evropi uz pivo i bavarske specijalitete.
4. dan (subota, 02. januar 2017) Minhen - dvorac Linderhof - Oberamergau - dvorac Nojšvanštajn - Minhen (oko 270 km)
Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.
5. dan (nedelja, 03. januar 2017) Minhen - dvorac Herenkimze - Salcburg (oko 850 km)
Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko - austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro - deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a uredili su, znatnim delom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 - 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.
6. dan (ponedeljak, 04. januar 2017) Segedin - Beograd - Novi Sad (oko 420 km) Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima.

Cena putovanja po osobi: 161 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 99 evra

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve plus zvezdice u Minhenu
- razgledanja prema programu
- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- fakultativni izleti i
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Fakultativni izleti i posete:
- Izlet Dvorci Bavarske (u dva dela) sa posetom dvorcima Herenkimze Residenz, Linderhof i Nojšvanštajn, Herenkimze: Cena paketa: 50 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča (Ukoliko se uzimaju pojedinačno cene dvoraca su: Reszidenz: 15 evra, Herenkimze 20 evra, Linderhof i Nojšvanštajn 40 evra)
- Poludnevni izlet Augsburg: Cena: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za obilazak četvrti Fugerai i usluge vodiča.
- Poseta pivnici HB u Minhenu: Cena 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i večera.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

Način plaćanja:
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organizatora ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu).
3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke).

Smeštaj:
Hotel Ibis Styles Munchen Ost 2*+, Minhen, Kronstadter strasse10, telefon: +49893755950, www.ibisstyles.com'>www.ibisstyles.com
Hotel se nalazi 6 km od Marijen placa (centar grada) a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Doručak – samoposluživanje.
- Organizator zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

Važne napomene za putovanje Dvorci Bavarske sa posetom Minhenu, Augsburgu i Salcburgu:
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.
- Horgoš i Segedin su navedeni u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.

Opšte napomene za putovanja:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 33 73 183
+381 11 32 34 106
+381 65 8874 782
+381 63 8874 782
Majke Jevrosime 29, Beograd,
Beograd,
Srbija (RS)