Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Lisabon - Doček 2017.

Lisabon - Doček 2017. - Novogodišnji aranžmani
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Lisabon
Nova godina
5 dana, avionom

Polazak: 29.12. (LH1723/1792) 13.15-22.00
Povratak: 02.01. (LH 1167/1410) 12.00-23.45
Lisabon, grad na reci Težo, leži na brežuljcima koji okružuju ušće reke Težo u Atlantski okean. Mnogo je spomenika koji podsećaju da je bio prestonica nekada moćne pomorske sile: kula Belem, manastir Svetog Žeronima, velelepni trgovi Komersio i Restauradores, mnogobrojne crkve i palate bogatih trgovaca i veleposednika. Kvart Alfama, iznad koga se uzdiže utvrđenje Svetog Đorđa, zadržao je izgled srednjovekovne kasabe, sa uskim ulicama i nekim od najužih zgrada Starog kontinenta! Nasuprot njemu krivudaju strme ulice Baria Alta i Šiada sa nizom galerija, pozorišta, ušuškanih parkića i odličnih restorana. Preporučuje se poseta Gulbenkijanovom muzeju ili Parku nacija. Autentični žuti tramvaji na liniji 28 možda su jedan od najoriginalnijih načina otkrivanja ovog prelepog grada.

Program putovanja:
1. Dan: (Četvrtak 29.Decembar)
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera 705 u 11.15. Let za Minhen kompanijom Lufthanza u 13.15 (let LH 1723). Dolazak u Minhen u 14.50. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 19.55 (let LH 1792). Dolazak u Lisabon u 22.00 (po lokalnom vremenu), sastanak sa vodičem i transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.
2. Dan: (Petak 30.Decembar)
Doručak. Oko 08.00h sastanak sa vodičem na recepciji hotella i odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, dokovi. Posle podne mogućnost organizovanja poludnenog fakultativnog izleta - Sintra, Cabo de Roca, Kaškaiš u trajanju od 4h. Povratak u hotel. Noćenje.
3. Dan: (Subota 31.Decembar)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet - Batalja, Alkobasa, Nazare i Obidoš. Povratak u hotel. Noćenje.
4. Dan: (Nedelja 01. Januar)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. Dan: (Ponedeljak 02. Januar)
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma oko 09.30. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 12.00 (let LH 1167). Dolazak u Frankfurt u 16.10. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 21.55 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.45. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Hotel Olissippo Marques de Sá 4*, 4 noći
Cena po osobi 389 €

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €
Dete 2-11 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: popust 20 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 110 €

Cena aranžmana uključuje:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd sa Lufthansom
- Smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
- Aerodromske takse (oko 139 € na dan objavljivanja programa) - plaćanje u agenciji u dinarima (cena je podložna promeni)
- Fakultativne izlete
- Gradska taksa (plaćanje na recepciji hotela za starije od 13 godina)
- Putno osiguranje samo za državljane republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji - plaćanje u agenciji
- Individualne troškove putnika

Način plaćanja:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana
- Kreditne kartice banke Intesa na 6 rata bez uvećanja (Banca Intesa Master Card, Visa)
- Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja (Komercijalna banka Master Card, Visa i Dina)
- Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Agencije.

Opis hotela:
Hotel Olissippo Marques de Sá 4*
www.olissippohotels.com
Hotel je renoviran 2009. godine i nalazi se u jednoj od najelegantnijih regija Lisabona, blizu Gulbenkian Fondacije i podzemne metro stanice.
Hotel raspolaže sa 164 sobe koje su raspoređene na 9 spratova.
Svaka soba sadrži klima uređaj, Wi-Fi besplatan internet, kupatilo, fen za kosu, telefon, sef, TV, mini bar, radni sto. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, bar, konferencijsku salu, parking, gratis wi fi, menjačnicu.

Predlozi fakultativnih izleta:

Fakultativni izlet Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš
Poludnevni izlet
Sintra, elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palate (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva.
Nakon obilaska palate, slobodno vreme za šetnju šarmatnom Sintrom, nakon čega se put nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope - mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi.
Nakon Kabo da Roke, kratkom vožnjom uz foto-stop na plaži Guincho dolazi se do Kaškaiša gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika.
(Cena izleta sa uključenom ulaznicom za Royal Palace, lokalnim vodičem - po osobi: 45 €).

Fakultativni izlet Batalja, Alkobasa Nazare i Obidoš
Celodnevni fakultativni izlet.

Manastir Batalja je srednjovekovni dominikanski manastir u središnjem delu Portugala. Osnovan je u čast Bogorodice, posle pobede nad Špancima krajem 14.veka, po nalogu kralja Žoao I. Građenje je trajalo preko jednog veka, ali je rezultat ispao spektakularan: veoma originalna gotska građevina sa vidljivim uticajem manuelinskog stila. Uvršten je na spisak Svetske kulturne baštine UNESCO. Nakon obilaska Batalje, obilazak poznate crkve u mestu Alkobasa i nastavak putovanja do Nazare.
Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko selo u Portugalu čuveno po karakteristično obojenim ribarskim brodićima. Danas je živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama i odličnim ribljim restoranima, jedno je omiljenih letovališta lokalnih stanovnika. Slobodno vreme za ručak i odlazak do Obidoša.
Obidoš, gradić u blizini Lisabona koji se izdvaja ogomnim zidom koji ga okružuje, kao i dosta dobro očuvanim zamkom. Te zidine gradiću daju specifičan, srenjevekovni šmek, i upravo zato se Obidoš smatra najromantičnijim gradom u Portugalu. Tokom srednjeg veka, Obidoš je bio svadbeni dar portugalskih kraljeva budućim kraljicama. Nazivali su ga Gradom kraljica, pošto bi se one tu povlačile u starosti kao udovice. Čuven je po žinžinji (višnjevača) koja se služi u čokoladnim šoljicama.
(Cena izleta sa uključenom ulaznicom za manastir Batalja, lokalnim vodičem - po osobi: 60 €).

Napomena:
Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati bez viza. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih
biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R Srbije, Koordinaciona uprava).
Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Važne napomene:
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane Agencije je 5 dana pre početka putovanja.
Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 25 putnika.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Agencije uskljađeni sa YUTA standardom
.
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 2401 413
+381 11 3442 218
Mileševska 51, Beograd

Poslovnice:
Doktora Pantića 114, Valjevo
+381 14 244 713
+381 14 246 146
,
Beograd,
Srbija (RS)