Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Velika meksička tura i odmor u Kankunu - Nova godina 2018.

Velika meksička tura i odmor u Kankunu - Nova godina 2018. - Novogodišnji aranžmani
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2018. - Meksička tura i odmor u Kankunu
17 dana/14 noćenja, avionom

Polazak: 26. decembar 2017
Povratak:11.januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Kankun je u poslednjih 20 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.

Program putovanja:
1.Dan (26.12.2017.) Beograd-Budimpešta
Sastanak putnika sa predstavnikom agencije (vodičem KonTikij) u večernjim časovima na parkingu bloka 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom vremenu sastanka i polaska. Polazak autobusom za Budimpeštu (aerodrom).
2.Dan (27.12.2017.) Budimpešta-Amsterdam-Meksiko Siti.
Poletanje za Amsterdam u 06:20 (Let KL 1972). Sletanje u 08:40 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 14:35 časova (Let KL 685). Sletanje u 19:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu.. Noćenje.
3.Dan (28.12. 2017.) Meksiko Siti
Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.
4.Dan (29.12.2017.) Meksiko Siti
Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, " puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.
5.Dan (30.12.2017.) Meksiko Siti - Puebla
Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i " talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Razgledanje obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.
6.Dan (31.12.2017.) Puebla - Verakrus
Doručak. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
7.Dan (01.01.2017.) Verakrus - Katemako - Tukstla Gutieres
Doručak. Nastavak putovanja ka mestu Tukstla Gutieres u severnoj državi Čapas, najsiromašnijoj ali najlepšoj u celom Meksiku. Tokom puta poseta živopisnog mesta Katemako na obali istoimenog jezera. U ranim večernjim časovima dolazak u Tukstlu Gutieres. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
8.Dan (02.01.2017.) Tukstla Gutieres - Čiapa De Korso - Kristobal De Las Kasas
Doručak. Razgledanje grada obuhvata posetu glavnom trgu Plasa Sivika, katedralu svetog Marka sagrađenu sredinom 16. veka, kule ograđenih sa 48 zvona…Nastavak putovanja do mesta Čiapa de Korso, starog, vrlo živopisnog gradića, na reci Grihalva. Mesto je poznato po prelepim suvenirima. Nastavak za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
9.Dan (03.01.2017.) San Kristobal De Las Kasas - Agua Asul - Palenke - Kampeče
Doručak. Kraća šetnja po gradiću San Kristobal de las Kasas. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nakon obilaska, kraća poseta jednom indijanskom selu i nastavak putovanja do čudesnih tirkiznih vodopada Agua Asul koji se spuštaju preko belih, krečnjačkih stena u džungli Čiapasa. Odlazak za Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
10.Dan (04.01.2017.) Palenke - Kampeče
Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.
11.Dan (05.01.2017.) Kampeče - Ušmal - Merida
Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
12.Dan (06.01.2017.) Merida - Čičen Ica - Kankun
Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
15.Dan (07-09.01.2017.) Kankun
Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.
16.Dan (10.01.2017.) Kankun - Pariz
Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Odlazak na aerodrom. Poletanje za Pariz u 19:30 (let AF 651). Obroci u avionu.
17.Dan (11.01.2017.) Pariz - Budimpešta - Beograd
Sletanje u Pariz u 11:00 časova. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 20:45 časova (let AF 1694). Sletanje u 22:40 časova. Polazak autobusom za Beograd. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama: Budimpešta-Amsterdam-Meksiko Siti, Kankun-Pariz-Budimpešta, autobuski transfer do Budimpešte,
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana,
- obilaske, razgledanja i ulaznice prema programu,
- transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda
- i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio takse 324, 05 evra (FESE:4.1eur, FRSE:3.96eur, FRTI:16.3eur, HUAE:24.87eur, QXAP:30.2506eur, UKTO:20.94eur, XDAP:27.2eur, YRVB:201.0eur) u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate),
- fakultativni izleti,
- troškovi viziranja (10 evra po osobi),
-medjunarodno putno osiguranje,
- lokalne takse (ako postoje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne),
- kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

Doplate:
First minute ponuda: za uplate do 28. Oktobra popust 100€ po osobi. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.
Za sobu 1/1- 610 eur
Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- -kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj (lokalna kategorizacija):
Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan www.plazaflorencia.com.mx/
Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i istorijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar itd.
Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan www.colonial.com.mx/colonial/info.htm
Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). Gostima se pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.
Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan www.hotelveracruz.com.mx/en/
Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.
Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan www.laceibahotel.com/en
Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.
San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan www.hotelcasamexicana.com/
Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u istorijskom delu grada. Ima lepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.
Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan 4* www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php
Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom, raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom salom, prodavnicom suvenira... wifi je dostupan u lobiju; sobe imaju stelitsku tv.
Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan 4* www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php
Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u delu grada gde je mnoštvo restorana i noćnih klubova…
Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan 4* www.elconquistador.com.mx/en/index.html
Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu
Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

Važne i korisne informacije:
Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije do 15.novembar 2017. Ili do popune mesta Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Vize:
Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Meksiko, koja je za naše državljane besplatna. Usluga viziranja je 10 evra. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Valuta:
Meksiko - meksički peso 1USD = 17, 74 MXN; 1EUR = 21, 21 MXN;
Klima: Većina mesta je na 1000 - 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun - pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 20 98 000
[b]Avio karte[/b]:[/tel]
+381 11 20 98 029
+381 11 20 98 074
Beogradska 71 , Beograd

Poslovnice:
Sremska 2, Beograd
Tel: +381 11 20 98 000
Fax: +381 11 33 45 857
Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h

Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
tel: +381 11 20 98 000
Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
Subota od 10:00 do 15:00 h

Grčkoškolska 10, Novi Sad
+381 21 421 457, 421 458
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 - 15:00 h

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
+381 34 335 925, 335 544
Avio karte: +381 62 272 687
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h
,
Beograd,
Srbija (RS)