Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Izrael - Doček Nove godine 2017.

Izrael - Doček Nove godine 2017. - Novogodišnji aranžmani
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2017. - Izrael - 8 dana

Polazak: 30. decembar 2016
Povratak: 06. januar 2017

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je najmanje 15 putnika! ! !
Za državljane republike Srbije viza za Izrael nije potrebna!

Obilasci: Cezarea - Megido - Haifa - Ako - Tiberijas - Kapernaum - Golanska Visoravan - Nazaret - Jerusalim - Mrtvo More - Kumran - Tel Aviv
Na svetu je malo mesta koja istovremeno predstavljaju goruću tačku i privlačan turistički pravac. Izrael je, sa svojim razvijenim religioznim, istorijskim, zdravstvenim i seoskim turizmom - jedno od njih. Raznovrsnost njegove teritorije zadivljuje i oduševljava. U zemlji, koja je po veličini na 143 mestu, postoji devet klimatskih zona. Tu su šume, pustinje, planine, najniža tačka planete... Izrael ima i četiri mora: dva spoljašnja Sredozemno i Crveno i dva unutrašnja, jedinstveno, superslano Mrtvo i slatkovodno Galilejsko. Zimi se na Hebronu može skijati a leti diviti koralima, ribama i delfinima u zalivu Ejlata. Uostalom, u kibucu Tirat Cvi je zabeležena ikada izmerena najviša temperatura u celoj Aziji, + 53 Cº. Izrael je osobeno mesto na zemlji. O njemu je već skoro sve napisano. Još ga samo treba videti.

Program putovanja:
1. dan (29. decembar2016) Beograd - Tel Aviv
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 22.25 h.
2. dan (30. decembar2016) Tel Aviv - Jerusalim
Poletanje aviona za Tel Aviv u 00.25h (Let JU 816). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu u 04.15 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, polazak autobusom prema Jerusalimu. Dolazak u Jerusalim u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu i osveženje. Polazak na razgledanje Maslinove Gore koja se u Starom zavetu pominje kao mesto kuda je bežao kralj David od svog buntovnog sina Avesaloma. To je danas sveto mesto za sve Jevreje, hrišćane i muslimane. Na Maslinovoj gori ima mnogo crkava a najveći deo zauzimaju stara groblja. U podnožju gore su Gecimanski vrtovi u kom rastu stare masline. Za tri stabla je utvrdjeno da su stara više od 900 godina. Obilazak Crkve Pader Dominus u kojoj je Isus, po predanju, naučio apostole molitvi Oče naš. Razgledanje Crkve svih nacija u kojoj je Isus obavio poslednju molitvu pre Sudnjeg dana. Odlazak do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje u Jerusalimu.
3. dan (31. Decembar 2016) Jerusalim - Betlehem - Jerusalim
Doručak. Odlazak autobusom do Betlehema. Po dolasku, razgledanje Crkve Hristovog rodjenja, velike petobrodne bazilike. Glavni deo crkve je Pećina rodjenja ili Jasle. Iznad mesta na kom je Isus rodjen, izgradjen je presto a ispod njega, na podu, je zvezda sa 14 krakova (simbolično broj stanica na Via Dolorosi) sa latinskim natpisom: Ovde je Devica Marija rodila Isusa Hrista. Povratak u Jerusalim i obilazak Sionske gore, stenovitog brda gde je danas Davidov grad i njegov grob. U istom zdanju samo na spratu je soba Tajne večere. U nastavku razgledanje Crkve Svete Ane. Prolaz kroz Via Dolorosu, put Isusovog stradanja. Počinje od mesta gde je osudjen, ima 14 stanica i završava se na mestu gde je sahranjen. Crkva Svetog Groba je sveto hrišćansko mesto. Izgradjena je iznad mesta na kom je Hrist razapet, umro, sahranjen i vaskrsnuo.Odlazak do Jevrejske četvrti i Zapadnog zida (Zida plača) dugačkog 485 metara, svetog mesta molitvi Jevreja. Odlazak do Kotela, dela hramovog kompleksa izgradjenog za vreme Iroda Velikog. Slobodno vreme na arapskom bazaru. Povratak u hotel. Večera. Individualni doček Nove godine. Noćene u Jerusalimu.
4. dan (01. januar 2017) Jerusalim - Kumran - Mrtvo More - Jerusalim
Doručak. Slobodno pre podne. Doručak. Polazak autobusom na Mrtvo more. Dolazak do jednog od letovališta Mrtvog mora i mogućnost kupanja (na izlet poneti opremu za kupanje). Mrtvo more leži u niziji na visini od 398 metara ispod nivoa Sredozemnog mora. Dobili je ime „mrtvo“ jer u njemu nema nikakvog života a salinitet mu je skoro 8 puta veći nego u drugim morima. Ujedno je i granica izmedju dve države Jordana i Izraela. Razgledanje Kumrana - pećina u steni u kojima su 1947. godine pronadjeni rukopisi iz I veka n.e. u kojima je u obliku eseja opisan kraj sveta. To su čuveni Kumranskin rukopisi ili Svici s Mrtvog mora. Povratak u Jerusalim. Slobodno vreme, večera i noćenje u Jerusalim
5. dan (02. januar 2017) Jerusalim - Brdo Tabor - Kana - Nazaret - Tiberijas
Doručak. Polazak prema Jad Vašemu, muzeju holokausta otvorenog 1957 godine. Posvećen je mučenju i stradanju Jevreja za vreme Drugog svetskog rata. Naziv muzeja je uzet iz knjige proroka Isaije i znači na hebrejskom mesto i vreme Kompleks se sastoji iz muzeja, sinagoge i spomenika. Polazak autobusom prema jordanskoj dolini i planini Tabor gde je proizašlo Preobraženje Gospodnje. Istoimena crkva se tu pojavila krajem 19. veka na mestu gde su prvo vizantijci izgradili baziliku a potom i muslimani tvrdjavu. Odlazak do Kane Galilejske, malog arapskog sela gde je Isus napravio prvo čudo - pretvorio vodu u vino. Polazak prema gradu blagoveštenja i mestu gde je delovao Isus Hristos, koji leži na brežuljcima Donje Galileje. U svojoj veličanstvenosti i veličini, Nazaret je jedan od četiri sveta grada Izraela. U njemu svaki kamen čuva uspomenu na biblijska vremena. Još na prilazu gradu, turistima se otkriva divna panorama na najveću hrišćansku crkvu Bliskog Istoka koja pripada franciskancima, Hram Blagoveštenja, izgradjen iznad kuće Josifa i Marije. U blizini Marijinog izvora gde se danas uzdiže pravoslavna Crkva arhandjela Gavrila (17. vek), Bogomajci je javljena blaga vest da će na svet doneti Hrista. U Nazaretu je Isus proveo detinjstvo i mladićke dane. Susedni gradovi pamte Isusova čuda i fragmnte iz njegovog kratkog života. Odlazak do Tiberijasa. Smeštaj, večera i noćenje u Tiberijasu.
6. dan (03. januar 2017) Tiberijas - Tabha - Kapernaum - Golan - Tiberijas
Posle doručka polazakl prema Galilejskom jezeru. Odlazak do Tabhe, mesta sedam izvora. Posle saznanja da je umro Jovan Krstitelj, Isus je došao na ovo mesto da se pomoli u samoći. Brdo Blaženstva je i mesto na kom je Isus Hrist održao svoju čuvenu propoved. Kako se propoved sastojala iz nekoliko delova svaki deo je započinjao rečima: Blaženi nek’ su...Tako je ostao do danas sačuvan naziv. Danas na brdu stoji osmougaona Francuska crkva koja simboliše 8 blaženstava. Unutrašnjost je ukrašena vitražima i latinskim natpisima. Nastavak puta prema Kapernaumu koji se smatra gradom Isusa Hrista. Prema Jevandjelju tu je sprovodjena propovedačka delatnost Isusa i nekih od njegovih učenika. Četvorica njegovih glavnih sledbenika su tu rodjena: Petar, Andrej, Jovan i Jakov. Odlazak do Golanske visoravni, izvanrednog vidikovca odakle se vidi deo Sirije i pogranične militarne zone Izraela. Razgledanja za taj daj dan se završavaju vožnjom brodićem po Galilejskom jezeru. Povratak u hotel. Večera i noćenje u Tiberijasu.
7. dan (04. januar 2017) Tiberijas - Akra - Haifa - Cezarea - Tel Aviv
Doručak. Prvo mesto koje se obilazi je Jardenit gde reka Jordan ističe iz jezera. Prema Jevandjelistima, pre 2000 godina, za vreme krštenja, na Isusa je sleteo sveti duh u vidu goluba. Danas je to važno mesto hodočašća hrišćana.Vožnja do luke Akre (arapski Ako), jednog od najstarijih gradova sveta. Šta sve u 4000 godina svog postojanja nije preživeo? Prvo ga je zauzeo Aleksamdar Veliki pa Egipćani i Rimljani a zatim i Englezi. Izraelu je pripao tek 1948. godine. Nastavak putovanja do Haife, najvećeg grada na severu Izraela i najveće luke zemlje. Obilazak visećih vrtova Bahajaca, danas pod zaštitom Unesco. Postoji 18 terasa koje se stepenasto spuštaju sa planine Karmel, okružujući grobnicu Baba, utemeljivača religije. Na povratku razgledanje grada Cezareje u kom je najvažniji spomenik staro rimsko pozorište sa dva luka i gledalištem za 4000 posetilaca koje se nije zatvaralo stotinama godina sve do početka vizantijske epohe i ostaci akvadukta. Obilazak Sobe holograma, čuda savremene tehnike, gde posetioci mogu da vide čudesne svetove, drevne civilizacije, da se bore mačevima ili čak da vide krila kako im lebde na sopstvenim ledjima. Vožnja do Tel Aviva. Dolazak u hotel. Smeštaj, večera i noćenje u Tel Avivu.
8. dan (05. januar 2017) Tel Aviv - Jafa - Tel Aviv
Doručak. Polazak autobusom prema Jafi, jednoj od najstarijih luka sveta i mesta za koje se veruje da je u njemu Noje napravio svoju barku. Grad poseduje poseban šarm: uske ulice, kamenita stepeništa, mala dvorišta i mnogoobnovljenih umetničkih radionica, juvelirnica i galerija. Vožnja do Tel Aviva, drugog po veličini grada Izraela, smeštenog duž obale Sredozemnog mora. To je, u odnosu na druge, sasvim novi grad. Počeo je da se gradi tek 1909. godine i do danas je postao savremeni megapolis sa savremenim zgradama i brojnim muzejima. Panoramsko razgledanje: obale, Rotšild centra, Trga rabina...Odlazak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.
9. dan (06. januar 2017) Tel Aviv - Beograd
Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 07.15h (Let JU 817). Obrok u avionu, Sletanje na beogradski aerodrom u 09.20 časova

Cena aranžmana: € 1.219

U cenu je uključeno:
- Prevoz avionom na liniji Beograd - Tel Aviv - Beograd
- Smeštaj u hotelima 3+ * i 4*na turi prema programu
- Prevoz konfornim autobusom tokom cele ture
- Ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera)
- Sve neophodne ulaznice
- Sva razgledanja prema programu sa vodičem na našem jeziku
- Usluge lokalnog vodiča i vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno:
- Aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (€ 88). Cena je podložna promeni
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalnog vodiča i vozača i nosače prtljaga (oko € 20) po osobi
- Usluge koje nisu predvidjene programom
- Individualni troškovi

Doplata:
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 330

Uslovi i način plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
Čekovima građana na 3 rate bez kamate
Plaćanje kreditnim karticama bez kamate - Visa, Master i American Express
Kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Smeštaj:
Jerusalim: Hotel Gold 4* www.jerusalemgold.com/
Hotel je smešten u novom delu Jerusalima, pored glavne autobuske stanice i na oko 20 minuta hoda od
istorijskog centra. U sklopu hotela je restoran, bar, poslovni centar, suvenirnica i kapela. Sobe su vrlo
prostrane, moderno uredjene i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj, tv, frižider, telefon i sef.
Obroci se serviraju po principu švedskog stola

Tiberijas: Hotel Arcadia 3* hotel-rn.com/hw/a408482/index.htm?lbl=ggl
Hotel Arcadia je unikatna gradjevina interesantne arhitekture sa pogledom Galilejsko jezero. Smešten je u centru grada na oko 1 km udaljenosti od važnih istorijskih gradjevina. U sklopu hotela, osim restorana i bara je i poslovni centar. Sobe imaju kupatilo, klima uredjaj, fen, tv, mini-frižider i sef. Obroci se serviraju po principu švedskog stola

Tel Aviv: Hotel Ruth Daniel 4* www.mishkenot-jaffa.co.il/en/
Hotel se nalazi u novom delu grada na Jafanskom bulevaru. Udaljen je od centra oko 4 km. Od hotela do centra se lako može stići gradskim prevozom. U okviru hotela su restoran i bar i mnoštvo kafea i poslastičarnica u okolini. Sobe su prostrane, elegamtne i sve poseduju: sobe s pogledom na grad ili more, kupatilo, klima uredjaj, tv, aparat za kafu/čaj. Obroci su u restoranu u obliku švedskog stola.
erin Exress krditnim krticama Banke Intese do 6 rata.

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Izrael.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede dgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.
- Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA).
- Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
- Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 34 332 422
+381 34 332 452
+381 34 335 737
+381 34 617 0 600
Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

Poslovnica Beograd
Makedonska 30, I sprat, Beograd
+381 11 655 5 030
+381 11 655 7 285
+381 11 655 7 286
+381 11 655 7 287
,
Kragujevac,
Srbija (RS)