Aranžmani za Novu godinu - Bukurešt, Rumunija

Doček Nove godine 2022 Bukurešt, Rumunija - Novogodišnji aranžmani Bukurešt
Doček Nove godine u Bukureštu, može da bude odlična prilika da otputujete u jednu od evropskih prestonica, najbližih Srbiji. Ova metropola, šesta po veličini u Evropi, puna je prostranih bulevara i trgova, kao i gigantskih zdanja koja svedoče o bogatoj istoriji rumunskog naroda. Novogodišnji aranžman u Bukureštu, može da bude prava prilika da upoznate njegove znamenitosti i kulturu, ali i da se odlično provedete.
Rumuni su veseo narod, i vrlo srdačni prema gostima koji dolaze iz svih delova sveta. Za novogodišnje praznike, obavezno će vas bogato ugostiti, i to nekim od autentičnih rumunskih specijaliteta, koji dobrim delom podsećaju na srpske.

Doček Nove godine u Bukureštu obično se organizuje na glavnom trgu u gradu, i to ispred zgrade Parlamenta. Zgrada je toliko monumentalna i posebna da predstavlja najveće administrativno zdanje na svetu, nakon Pentagona. Ovaj trg ispred zgrade, zove se Trg Palate ili Konstitutivni trg, i upravo na njemu se okupi na hiljade Rumuna, ali i turista iz celog sveta, kako bi proslavili Novu godinu. Uz živu muziku i najpoznatije svetske, ali i lokalne hitove, prisutni uživaju, čekajući da se kazaljke sklope. Kada ponoć otkuca, nastupa veliki vatromet, koji godinama oduševljava prisutne.
Postoji još jedna popularna lokacija za doček Nove godine u Bukureštu. To je Titan park sa jezerom i nalazi se u istočnom delu grada.