Aranžmani za Novu godinu - Budimpešta, Mađarska

Doček Nove godine 2022 Budimpešta, Mađarska - Novogodišnji aranžmani Budimpešta
Ukoliko se odlučite da provedete vaše novogodišnje putovanje u Budimpešti, na raspolaganju vam stoji veliki izbor novogodišnjih aranžmana koje nude naše agencije. Budimpešta je evropska prestonica šarma, monumentalne arhitekture i dobre kuhinje, nastala od dva grada Budima i Pešte. Bilo da se odlučite da Novu godinu u Budimpešti provedete u starom delu grada, antičkom i brdovitom Budimu, ili u ravnoj i širokoj Pešti, svakako ćete moći dobro da se provedete.
Glavni trg za doček Nove godine u Budimpešti je Franc Listov Trg. Posetioci ovde mogu da uživaju u odličnoj živoj muzici, kao i grandioznom vatrometu, koji počinje tačno u ponoć. Mađari su veoma vesela nacija, tako da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da Novu godinu dočekate u nekom od lokalnih pabova, gde ćete moći da uživate u lokalnim specijalitetima.
Ukoliko vaše novogodišnje putovanje u Budimpeštu obuhvata više dana, preporučujemo vam da obavezno posetite Vorosmarti trg, gde zabava počinje 30. decembra i traje do 1. januara. Budimpešta je puna iznenađenja, te tako, ukoliko volite selo, preporučujemo vam da se otisnete u neko obližnje selo nadomak Budimpešte i uživate u čarima i svetkovinama u seoskom ruhu. Običaja ne manjka, tako da možete da vidite kako se spaljuje strašilo (Džek Strou) i kako se uz razna pomagala pravi što veća buka kako bi se oterali zli duhovi i kako bi sreća i radost ušli u domove domaćina.

Ako ste urbani tip i volite nešto luksuznije varijante, obavezno izaberite novogodišnje putovanje u Budimpeštu koje obuhvata spa program. Budimpešta obiluje banjskim turizmom, tako da je prava šteta da to ne okusite. I na kraju ako ste se odlučili za Novu godinu u Budimpešti, nemojte da propustite da probate nadaleko čuveni mađarski gulaš, dok će se na novogodišnjoj trpezi obavezno naći svinjetina sa povrćem. Ako kojim slučajem tokom novogodišnje noći preterate sa alkoholom, nemojte mnogo da brinete, jer Mađari misle na sve. Ujutru pojedite čuvenu Korheli supu, koja je idealan lek protiv mamurluka.