Aranžmani za Novu godinu - Beč, Austrija

Doček Nove godine 2022 Beč, Austrija - Novogodišnji aranžmani Beč
Carski grad Beč, stecište kulture i aristokratije, poslednjih dana decembra pretvara se u pravu novogodišnju pozornicu. Ukoliko izaberete neki od brojnih novogodišnjih aranžmana za Beč, 31. decembra se obavezno uputite u stari deo grada, koji postaje pravo mesto slavlja. Tu vas čeka deset postavki sa raznovrsnim muzičkim programima, valcerom, gastronomskim specijalitetima, kuvanim vinom i raznoraznim bečkim đakonijama. Takozvana “novogodišnja bečka staza” okuplja na hiljade ljudi i glavno mesto proslave je ispred katedrale svetog Stefana u samom centru grada. Drugo najpoznatije mesto za doček Nove godine u Beču je Prater. Gde god da odlučite da dočekate Novu godinu, a ispratite staru, uz dobro raspoloženje i šampanjac, imaćete priliku da gledate spektakularan vatromet u ponoć.
Većina ulica u centru grada tokom novogodišnje noći ukrašena je velikim brojem raskošnih jelki i ukrasa, tako da je prava privilegija prisustvovati dočeku Nove godine u Beču. Ukoliko budete učesnik “novogodišnje staze” ne propustite priliku da zaigrate valcer, pošto je novogodišnje veče poznato po tome što svi plešu “ales valcer”. Ako uživate u romantičnoj atmosferi, vaš novogodišnji aranžman u Beču može da bude usmeren na plovidbu brodom duž Dunava uz romantičnu večeru i veselu atmosferu.
Ono što ovu evropsku metropolu izdvaja od ostalih jeste Bečki novogodišnji koncert koji se održava 1. januara. Ovaj spektakularan događaj, jedinstven u svetu, putem malih ekrana prati preko 60 miliona ljudi. U Beču imate mogućnost da budete deo toga, ali prethodno morate da se pobrinete da nabavite karte na vreme. O kupovini ulaznica najbolje bi bilo da se informišete na sajtu Bečke filharmonije. Ukoliko ne uspete da nabavite karte, a želite da pratite koncert, preporučujemo vam da odete ispred Gradske kuće, gde se tradicionalno organizuje “doručak protiv mamurluka” uz gledanje direktnog prenosa čuvenog Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije. Dakle, možemo da zaključimo da je doček Nove godine u Beču nešto što nikako ne treba da propustite.