prethodna
Nova godina 2018. - Atina
Nova godina 2018. - Atina
sledeća
Nova godina 2019. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2019. - Atina, 6 noći, avionom
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion

Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion - Novogodišnji aranžmani
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2019. - Atina, 5 noći, avion

U cenu je uključeno razgledanje Atine I Akropolja!

Aerodromska taksa: 119 €

Polazak: 29. decembar 2018.
Povratak: 03. januar 2019.
Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezani u duše Grka.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Atina

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.20 h. Poletanje za Atinu u 12.20 sati (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.50 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj i noćenje. Paznja: U avionima Air Serbije se više ne služi besplatna hrana i piće. Može se kupiti u avionu uz naknadu
2. dan Atina
Doručak. Polazak na četvoročasovno razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasledje. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkoh materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan Atina
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Uveče mogućnost odlaska na svečani doček Nove Godine u centar grada gde se skupljaju stanovnici Atine. Noćenje. Srećna Nova Godina!
4. dan /Atina – Pirej – Sunion - Atina
Kasni doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Subion. Tamo su i danas ostaci hrama boga Posejdonakoji je bio izgradjen u „zlatnom“. Petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog januara je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana.
5. dan Atina - Peloponez - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još u drevnosti svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i moćenje
6. dan Atina - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.35 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.15 časova

U cenu je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom
- Svi transferi navedeni u programu
- Usluge lokalnog vodiča
- Razgledanje Akropolja unutar lokaliteta sa vodičem na srpskom jeziku
- Usluge vodiča agencije tokom celog boravka
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno:
- Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu (119 €) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja
- Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* po sobi po noci

Fakultativni izleti:
- Argolida (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice) - 65 €
- Pirej i Sunion (Uključeno: autobuski prevoz i vodič) - 25 €
- Informacija o dočeku nove godine u taverni će biti naknadno objavljena!

Smeštaj:
Hotel Marina 3* www.marina.com.gr/
Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga - Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.

Hotel Alassia 3* thealassia.com/en/the-hotel
Hotel sa nalazi u neposrednoj blizini trga Omonia, na svega 100 metara od glavnih linija gradskog prevoza. Spada u spisak centralno lociranih hotela. Ovaj nedavno renovirani butik hotel poseduje restoran i bar u lobiju hotela. Sobe su vrlo prijatne, uredjene u pastelnim tonovima i sve poseduju: kupatilo sa fenom, mini-bar, tv, telefon, sef i besplatan wi fi. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Hotel Titania 4* titania-athens.hotelsathens.org/en/
Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Omoniju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!

Hotel Sent George Lycabettus 5*
www.thisisathens.org/plan-your-trip/where-to-stay/hotels/hotel-detail/?Id=26
Hotel je smešten u elitnom delu grada zvanom Kolonaki. Od trga Sintagma je udaljen oko jednog kilometra a najbliža metro stranica je 700 metara od hotela. Nalazi se na obroncima brda Likabet i do hotela vodi dosta strma uzbrdica. Sa otvorene hotelske terase se otkriva čaroban pogled na grad, Akropolj i Saronički zaliv.U sklopu hotela je nekoliko restorana, barova, spa centar i umetnička galerija. Sobe su vtlo lepo tematski uredjene i propagiraju grčku kulturu. Svaka poseduje: luksuzno kupatilo sa fenom, klima uredjaj, terasu, tv, sef, telefon i besplatan wi-fi. Doručak se servira poprincipu švedskog stola.

Hotel Royal Olympic 5* www.royalolympic.com/
Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za 10 minuta pešice (600 metara). U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke. Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Plaćanje:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Plaćanje:
su iskazane u evrima po osobi. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro), čekovima gradjana ili avansnim računom (profakturom). U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rok za prijavu je 45 dana pre datuma putovanja. Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 4 rata

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće Kuće Uniqa Osiguranje - Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u poslovnici Dream Land-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 45 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 10 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike, državljane Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše je potrebna viza za Kinu Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U agenciji je moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja agencije su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
* za sve informacije pozovite se na www.nova-godina.co.rs
+381 11 630 55 01
+381 11 3232 386
Kralja Milana 15, Beograd,
Beograd,
Srbija (RS)