Aranžmani za Novu godinu - Atina, Grčka

Doček Nove godine 2022 Atina, Grčka - Novogodišnji aranžmani Atina
Atina je glavni grad Grčke i jedan od najstarijih i najromantičnijih evropskih gradova. Zbog svoje blage i prijatne klime, predstavlja omiljenu destinaciju turista iz svih delova sveta, posebno tokom novogodišnjih praznika.
Doček Nove godine u Atini podrazumeva niz raznovrsnih umetničkih događaja, koji počinju 25. decembra, i traju to 7. januara. Ako se odlučite za novogodišnji aranžman u Atini, možete da prisustvujete koncertu u Atinskoj filharmoniji, ili na nekoj od predstava u lutkarskom pozorištu.
Doček Nove godine Grci povezuju sa proslavom svetog Vasilija, koji se smatra jednim od osnivača grčke pravoslavne crkve. Tradicionalno se na trpezi nalazi kolač svetog Vasilija u koji se ubacuje srebrni ili zlatni novčić, a onaj ko pronađe novčić, smatra se da će da bude srećan u narednoj godini.
U Atini se već tradicionalno Nova godina čeka na svim većim gradskim trgovima, dok je glavni doček na trgu Sintagma. Uz muziku, prsklice, šampanjac ili neko od tradicionalnih lokalnih pića, Grci ispraćaju staru i ulaze u Novu godinu.
Nešto posle ponoći, prisutni mogu da uživaju u prelepom prizoru novogodišnjeg vatrometa tačno iznad Akropolja. Ovaj spektakl može da se posmatra iz skoro svih delova grada, tako da je prava šteta ne izaći napolje ili bar na terasu kako bi novogodišnji vatromet obasjao i vaš osmeh.
Sutradan, nakon dočeka Nove godine, predlažemo turistima da obavezno obiđu neki od najstarijih muzeja u Atini, ali i Akropolj i Zevsov hram.