Aranžmani za Novu godinu - Amsterdam, Holandija

Doček Nove godine 2022 Amsterdam, Holandija - Novogodišnji aranžmani Amsterdam
Ukoliko se odlučite za novogodišnji aranžman u Amsterdamu, verujemo da ćete doživeti nezaboravan provod i avanturu za pamćenje. Amsterdam je najveći i glavni grad Holandije sa oko 800 000 stanovnika. Veoma je popularan kod omladine posebno zbog tolerancije, kojoj je posledica multietničnosti ovog područja. Preko 180 nacionalnosti naseljava ovaj grad i u njemu se mogu čuti skoro svi jezici sveta.
Doček Nove godine u Amsterdamu, podrazumeva nekoliko dešavanj na glavnim gradskim trgovima, ali i pojedinačne dočeke u raznim restoranima, pabovima i klubovima. Ovaj grad nudi za svakoga po nešto, od muzike, hrane, pića, pa sve do odabira partnera. Možda neki ne znaju, ali Amsterdam se smatra najtolerantnijim gradom u Evropi, i ljudska prava su u najširem smislu zagarantovana. Nedaleko od centra grada nalazi se takozvana “crvena zona” gde možete da naiđete, kako na prodavačice ljubavi, tako i na raznorazna sredstva i erotske sprave. Mladi posebno vole ovaj deo grada i rado ga posećuju.
Žitelji Amsterdama, kao i mnogobrojni turisti, već posle ručka, polako kreću da se okupljaju na glavnom trgu u gradu, trgu Dam. Tako počinje slavlje uz muziku, petarde i pivo, a kulminira tačno u ponoć uz zvuke grandioznog vatrometa, koji traje preko sat vremena. Ako želite da posmatrate vatromet, a da ne budete u centru dešavanja, predlažemo vam da se stacionirate na nekom od mostova odakle ćete imati predivan pogled na oslikavanje vatrometa u vodi.
Za one koji preferiraju nešto mirniji doček Nove godine, predlažemo da unapred rezervišu mesto u nekom od tipičnih amsterdamskih restorana. Uz nacionalnu kuhinju i živu muziku, možete da provedete nezaboraven trenutke sa voljenom osobom, deleko od ekspolozija i dima vatrometa i petardi.
Predlažemo da vaš novogodišnji aranžman traje više dana, kako biste uspeli da obiđete ceo grad i posetite neke od 42 muzeja koliko ih Amsterdam ima.