Turska - Doček Nove godine

Novogodišnji aranžmani 2022 Turska - Turska Doček Nove godine
Turska predstavlja jednu od najneobičnijih zemalja na svetu, jer ima grad koji leži na dva kontinenta. Taj grad je Istanbul, i on privlači oko sto hiljada turista dnevno. Ne možete ni da zamislite koliko turista poseti Istanbul tokom novogodišnjih praznika!

Doček Nove godine u Turskoj predstavlja jedan od važnijih praznika i Turci mu pridaju veliki značaj. U većini turskih gradova pravi se organizovan doček, i to na glavnim gradskim trgovima. Uz ovakav doček na otvorenom, obavezno se podrazumeva i dobra muzika, ali i veliki vatromet. Turci generalno obožavaju pirotehniku, i poznati su po tome da bacaju petarde i male raketice par dana pre i posle Nove godine.
Za doček Nove godine važna je i bogata trpeza. Po pravilu, na meniju obično bude pečena ćurka punjena ribizlom, pinjolom i drugim tradicionalnim sastojcima. Ali ne zaboravite da su Turci veliki sladokusci i da ćete na njihovim trpezama obavezno imati priliku da probate neku od poslastica poput baklave, kadaifa, tulumbe... Ali, upozoravamo vas da vodite računa i ne preterujete sa slatkišima, ukoliko ne nameravete da se kući vratite sa par kilograma viška.
Bilo da se odlučite za Ankaru ili Istanbul verujemo da vas čeka odličan provod. Turci su veliki gurmani i hedonisti, tako da ćete pored bogate trpeze imati priliku da uživate u igri trbušnih plesačica.
Za nešto luksuzniju varijantu dočeka Nove godine, predlažemo da unapred rezervišete novogidišnji aranžman koji podrazumeva krstarenje Bosforom. A za ljubitelje blage klime i mora, savetujemo da pronađu aranžman koji podrazumeva odlazak na neki od primorskih gradova, gde ih čeka bogata hotelska usluga.