Aranžmani za Novu godinu - Španija

Doček Nove godine 2022 Španija - Novogodišnji aranžmani Španija
Kada je doček Nove godine u Španiji u pitanju, važno je znati da su Španci pomalo sujeverni i da neguju razne običaje vezane za ovaj praznik. Jedan od tih običaja vezan je za tradiciju dvanaest zrna grožđa. Kada ponoć otkuca, na svaki otkucaj sata, potrebno je pojesti po jedan grozd, i na taj način garantujete sreću u narednoj godini. Drugi interesantan običaj je vezan za to, da prvi korak u Novoj godini treba da učinite desnom nogom, i to najveći što ste u stanju da napravite, kako bi vam naredna godina bila uspešna.
Novogodišnji aranžman u Španiji može da bude prava prilika da se odlično provedete i zabavite, samo treba da unapred odlučite da li želite slobodnu varijantu na nekom od gradskih trgova, ili pak, varijantu koja podrazumeva organizovan klupski ili restoranski doček Nove godine.
Svi gradovi u Španiji organizuju velike dočeke Nove godine na nekom od gradskih trgova. Ako se odlučite za novogodišnji aranžman u Madridu, prava žurka vas čeka na trgu „Puerta del Sol”, gde uz litre vina i odličnu muziku ulazite u Novu 2017. godinu. Kada se ponoć približi, svi se okupljaju ispred gradske skupštine na kojoj se nalazi veliki sat koji otkucava ponoć. Tada se pristupa ritualu dvanaest zrna grožđa.

Ako više volite morsku atmosferu i toplu mediteransku klimu, pravi izbor za doček Nove godine je Barselona. Ovaj divan grad nudi vam fantastičan doček Nove godine ispred Kraljevske palate i magičnih fontana. Uz odličnu muziku i vatromet na zamku Monžuik, možete da uživate do ranih jutarnjih sati.
A za ljubitelje klupskih žurki, Ibica je pravi izbor za doček Nove godine. Ovo mondensko ostrvo, pravi je raj za sve one koji traže nešto drugačije i liberalnije. Moći ćete da uživate u karnevalskoj atmosferi, ali i velelepnom vatrometu koji obasjava celo ostrvo.