Nemačka - Doček Nove godine

Nemačka - Novogodišnji aranžmani 2022 - Doček Nove godine u Nemačkoj
Nemačka iz godine u godinu postaje sve atraktivnija novogodišnja destinacija. Iako se doček Nove godine u Nemačkoj prevashodno vezuje za tradiciju, i slavi u okviru porodičnog doma, to ne treba da vas pokoleba, jer pravi doček počinje tek u ponoć na nekom od glavnih gradskih trgova. Na vama je samo da odaberete grad po svom ukusu i po svojoj meri.
Iako je omiljeno piće Nemaca pivo, za novogodišnje praznike ćete moći da uživate u njihovom specijalitetu nalik na kuvano vino sa cimetom i voćem, koje može da vas zagreje u hladnim zimskim noćima.

Zavisno od toga koji oblik slavlja preferirate, tako rezervišite i vaš novogodišnji aranžman. Ako ste osoba koja voli lude žurke na otvorenom, ne morate mnogo da se pripremate, vaše je samo da dođete na trg i sa sobom ponesete dobro raspoloženje. S druge strane, ako više volite zatvoreni tip zabave, onda vam preporučujemo da obavezno rezervišete mesto u nekom od klubova ili restorana, jer u suprotnom nećete uspeti da nađete mesto.

Kao glavna i najizazovnija destinacija za doček Nove godine u Nemačkoj je Berlin. Oko milion ljudi, kako žitelja Berlina, tako i turista iz drugih nemačkih gradova, ali i onih iz inostranstva, počinje od 20 časova da puni ulice glavnog grada. Ispred Brandenburške kapije mogu se čuti različiti muzički stilovi, i videti različite video i laserske animacije i projekcije. Tačno u ponoć nastupa gigantski vatromet, koji je obožavan od strane posetilaca, posebno zbog svoje grandioznosti.
Dobre gradske žurke vas čekaju i u drugim nemačkim gradovima, kao što su Minhen, Dizeldorf, Hamburg, Keln, potrebno je samo unapred da se informišete o pojedinostima puta, kao i eventualnim atrakcijama koje bi bilo poželjno da obiđete