Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Doček Nove godine na Zlatiboru

Sve ponude za doček nove godine u Srbiji i inostranstvu

Novogodišnji aražmani 2020
Zlatibor predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija kada je doček Nove godine u Srbiji u pitanju. Ova prelepa planina iz godine u godinu nudi veoma interesantan program, kako u svojim smeštajnim kapacitetima, tako i na glavnom trgu u gradu, nadomak jezera.
Za doček Nove godine na Zlatiboru, preporučujemo vam da unapred rezervišete hotelski smeštaj ukoliko želite da otsednete u nekom od prestižnih hotela na ovoj planini. Hotelski smeštaj je raznovrstan, međutim nije neograničen, te zbog popularnosti ove lokacije, potrebno je izvršiti raniju rezervaciju. S druge strane, ako planirate da vaše novogodišnje putovanje protekne u nešto opuštenijoj organizaciji, uvek se možete osloniti na iznajmljivanje apartmana u režiji privatnog smeštaja, kojeg ima na pretek. Zbog gužvi na putevima, ali i moguće zavejanosti uoči novogodišnjih praznika, preporučujemo vam da novogodišnji aranžman započnete par dana pre dočeka Nove godine, kako biste izbegli najveće gužve.

Jedan od najmasovnijih zabavnih događaja u toku godine, na Zlatiboru je doček Nove godine. Svake godine lokalne vlasti glavni gradski doček organizuju na Kraljevskom trgu, na otvorenoj pozornici. Luda žurka počinje već ujutru i ceo dan se ulicama može čuti muzika. Međutim, program na pozornici obično podrazumeva nastupe nekoliko poznatih pop izvođača, a negde oko ponoći počinje šou program uz trubače. Tačno u ponoć prisutni mogu da užiavaju u vatrometu koji obasjava nebo celog naselja i oslikava se na površini jezera.
Ukoliko ste se odlučili za doček Nove godine sa porodicom, Zlatibor je pravi izbor za vas. Uz prelepe programe koje smišljaju i izvode animatori, deca će da uživaju, a kada otkuca ponoć, ukoliko ostanu budni čeka ih prelepo iznenađenje, Deda Mraz koji deli poklone i paketiće. Zlatibor je prava zimska idila u novogodišnjem izdanju.

Ako želite da se opustite i da vam ovo novogodišnje putovanje bude relaksirajuće, hoteli poput Palisada i Mone svojim gostima nude bogat wellness program, koji obuhvata bazen, đakuzi, masažu i još mnogo toga.
Takođe, hrana na Zlatiboru je fantastična. Bilo da ste smešteni u nekom od hotela koji nudi bogatu ponudu hrane, ili se pak odlučite da se ugostite u nekom od restorana ili pečenjara, verujte da ćete imati priliku da uživate u fantastičnim lepinjama sa kajmakom, raznim vrstama roštiljskog mesa, kao i pečenja, ali i priloga poput ajvara, turšije i kiselog kupusa. Kada su slatkiši u pitanju, ponuda je takođe fenomenalna, ali vam svakako prelažemo da probate vafle koji se prodaju na kiosku na šetalištu kraj jezera. Garantujemo da su izvrsni.
O Zlatiboru
Zlatibor je planina u Srbiji koja se proteže u pravcu severozapad jugoistok. Najviši vrh Zlatibora je Tornik (1496) koji predstavlja veliku atrakciju koju turisti vole da posete. Ova planina se prostire na tri opštine: Čajetina, deo Užica i mali deo Nove Varoši. Administrativni centar opštine je Čajetina. Zlatibor već decenijama predstavlja vazdušnu banju i jednu od omiljenih destinacija Srba kako za zimovanja, tako i za letovanja.
Klima: Zlatibor ima subalpsku klimu sa prosečnom godišnjom temperaturom oko 7,5 °C. Najhladniji mesec u godini je januar, kada je prosečna temperatura oko -2,5 °C, dok je najtopliji avgust sa prosekom oko 15 °C. Vetrovi su česta meteorološka pojava, a najintenzivniji su u periodu od oktobra do maja.
Jezik: Na Zlatiboru se govori srpskim jezikom.
Religija: Dominantna religija na Zlatiboru je pravoslavlje.
Hrana i piće: Na Zlatiboru se služi tipična srpska hrana, međutim predlažemo vam da probate čuveni kajmak sa tog podneblja, kao i lepinju sa kajmakom. Zatim ne propustite da probate jagnjetinu, ali i roštilj koji odlično spremaju. Suhomesnati proizvodi su zaštitni znak ovog kraja tako da mnogi turisti kupuju pečenicu, kulen i kobasicu, ali i čvarke. Preporučujemo vam da probate i razne mlečne proizvode poput zlatiborskog sira, kajmaka, kiselog mleka i jogurta, ali i čuvene srpke gibanice pravljene sa zlatiborskim sirom.
Turističke atrakcije:
Kada je Zlatibor u pitanju turistima preporučujemo da obavezno obiđu atrakcije poput: Vodopada u Gostilju, Mokru Goru, Prerast u Dobroselici i Stopića pećinu. Ovo podneblje je bogato i crkvenim zdanjima, te tako se tu nalaze manastiri Uvac i Dubrava. Od spomenika možete tu obići: spomen česmu u Čajetini, Spomenike na Palisadu, Kraljevu česmu, kao i čuvani Spomenik koji se nalazi 5 kilometara udaljen od centra turističkog mesta Zlatibor (posvećen je streljanim partizanskim vojnicima na Kraljevim vodama i Palisadu 1941. godine).

Ukoliko posetite Zlatibor, obavezno obiđite i etno selo Sirogojno kao i Muzej pletilja u Sirogojnu.

Vodopad u Gostilju predstavlja jednu od najvećih atrakcija regije Zlatibor. Od centra turističkog mesta Zlatibor je udaljen oko 25 kilometara. Vodopad predstavlja rezultat obrušavanja gostiljske reke ispred ušća u reku Katušnicu i pada oko 20 metara.

Mokra gora predstavlja naseljeno mesto u gradu Užicu i broji oko 560 stanovnika. Međutim, Mokra gora se nalazi tačno na granici između planina Tare i Zlatibora, ali i na granici Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovde se nalaze atrakcije poput Šarganske osmice i Drvengrada koji je poznat po filmskom reditelju Emiru Kusturici.

Stopića pećina je udaljena oko 250 kilometara od Beograda i predstavlaj jednu od najznačajnijih i najvećih pećina u Srbiji. Ova pećina je rečna i kroz nju protiče Trnavski potok. Pećinu čine 5 celina: svetla dvorana, tamna dvorana, velika sala sa kadama, kanal sa kadama i rečni kanal.

Etno selo Sirogojno se još zove i „Muzej na otvorenom“ i predstavlja postavku oko 47 objekata na svega 5 hektara površine. Ovi objekti predstavljaju duhovno nasleđe sela ovog kraja. U etno selu je izloženo preko 2000 eksponata, kao i apartmanski smeštaj u kućama brvnarama.