Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Doček Nove godine na Kopaoniku

Sve ponude za doček nove godine u Srbiji i inostranstvu

Novogodišnji aražmani 2020
Ako nekome pomenete pojmove „sneg“, „planina“, „skijanje“ i „Srbija“, prva asocijacija će biti Kopaonik, planina u jugozapadnoj Srbiji, koja svake godine modernizuje svoje sadržaje i privlači sve veći broj turista kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.
Sama po sebi, planina je dovoljna atrakcija kao glavno skijalište zemlje, jer na njoj u toku godine ima više dana sa snegom, nego bez njega. Staze na Kopaoniku su veoma dobro uređene kao i žičara, tako da je ovo pravo mesto ukoliko ste se uželeli zimskih sportova. Ali, ukoliko za ovu Novu godinu na Kopaoniku želite da naučite da skijate, budite bezbrižni, jer ovaj centar nudi mnoštvo škola za skijanje kao i odličnih instruktora.
Većina hotela na Kopaoniku imaju bazene, đakuzije i wellness bazene sa toplom vodom na otvorenom i u zatvorenom prostoru, bilijar sale, stoni tenis, moderne kuglane, sale za aerobik, teretane, masažne centre, terene za košarku, skvoš i tenis… Šta god da zamislite, srdačni domaćini će se potruditi da vam obezbede, tako da će se vaš novogodišnji aranžman na Kopaonuku pretvoriti u novogodišnje putovanje iz snova.
Ugostitelji za doček Nove godine na Kopaoniku organizuju gala večeru, najčešće sa reprizom. Ukoliko odmor provodite sa decom, ne brinite, jer deci na Kopaoniku neće biti dosadno. U ponudi su škola skijanja i snoubordinga, igraonice, animatori, internet-kafe, PC-igraonica, klubovi… ali i mnogo vršnjaka sa druženje i upoznavanje. Najmlađi će i ovaj put moći da zimuju besplatno, dok će za nešto starije mališane biti obezbeđeni lepi popusti. Novogodišnji aranžman na Kopaoniku u režiji manjih hotela, restorana i garni-pansiona obuhvata ludu noć uz živu muziku i tradicionalne specijalitete po kojima je Srbija poznata u svetu – pečeno prase, jagnje, jare ispod sača, pekarski krompir, šljivovica, pite, roštilj, vina…
Za doček Nove godine na Kopaoniku angažuju se najčešće poznate srpske muzičke zvezde. Ako je ovo detalj koji odlučuje o vašem novogodišnjem aranžmanu, savetujemo da se na vreme informišete o tome ko će gde da nastupa.
Vatromet u ponoć neće izostati, iako će po svom obimu verovatno biti skromniji nego u velikim gradovima. Ipak, veliki broj gostiju iz Srbije i inostranstva, odlučuju se za doček Nove godine na Kopaoniku što zbog odlične hrane i pića, ali prevashodno zbog dobre atmosfere i zimskih čarolija koje su vam na dohvat ruke.
Ukoliko se odličite da dočekate Novu godinu na Kopaoniku, predlažemo vam da obiđete još neke lokacije koje su vam u blizini: arheološki lokalitet Nebeske stolice, Semeteško jezero i Pančićev mauzolej.
O Kopaoniku
Kopaonik predstavlja najveći planinski masiv u Srbiji, i on se pruža od severozapada ka jugoistoku. Jedan deo ove planine je zaštićena zona i zove se Nacionalni park Kopaonik. Ovo je ujedno i najveći skijaški centar u Srbiji, a posebno je popularan tokom zimskih meseci. Kopaonik danas predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji, a tome su doprineli i mnogobrojni hotelski kompleksi koji posetiocima pružaju kompletan ugođaj. U regionu planine Kopaonik se nalazi mnoštvo termalnih izvora, od kojih su najpoznatije: Vrnjačka Banja, Maratuška Banja i Sijarinska Banja. U samom podnožju nalaze se: Kuršumlijska, Jošanička i Lukovska Banja.
Klima: na Kopaoniku se podrazumeva oko 200 sunčanih dana godišnje, tako da ga često zovu i „Sunčana planina“. Prosečna godišnja temperatura iznosi 3,7 °C. Sneg na Kopaoniku počinje u novembru i traje do maja, što je otprilike skoro pola godine.
Jezik: Kopaonik je područje u Srbiji gde se govori srpskim jezikom.
Religija: Meštani ovog podneblja uglavnom su pravoslavne veroispovesti.
Hrana i piće: Na Kopaoniku je zastupljena tipična srpska kuhinja, koja podrazumeva dosta „pečenja“ – prasećeg i jagnjećeg, ali i sir i razne druge tipične srpske specijaitete.
Turističke atrakcije:

Kulturno istorijski spomenici na području Kopaonika su: ostaci srednjovekovnog manastira kod Nebeskih stolica, ostaci srednjovekovnog puta (Kukavica), ostaci srednjovekovnog rudnika (Gvozdac, selo Zaplanina, Smokovska reka...), svetilište Metođe (crkve svetog Petra i Pavla u Krivoj reci), tursko kupalište u Jošaničkoj Banji, spomenici iz oslobodilačkih ratova (spomenik na Mramoru, spomenici Đački grob, Raskrsnica i spomenik žrtvama fašizma u Krivoj Reci), Pančićev mauzolej...

Srednjevekovni gradovi u području Kopaonika su: Ras, Zvečan, Maglič, Brevnik, Vrh Lab, Koznik. Većinom datiraju iz peiroda od 11 do 15 veka.

Značajni manastiri u ovom regionu su: Petrova crkva kod Novog Pazara (8. i 9. vek), Studenica kod Ušća (od 11. do 13. veka), Žiča kod Kraljeva (13. vek), Sopoćani kod Novog Pazara (13. vek), Đurđevi stupovi kod Novog Pazara (12 vek), Gradac kod Raške (13. vek) itd.