Novogodišnji aranžmani za Italiju

Doček Nove godine 2022 Italija - Novogodišnji aranžmani za Italiju
Ukoliko ste spremni da doživite nezaboravnu novogodišnju avanturu pravo mesto za doček Nove godine je Italija. Italijani su vesela nacija koja uživa u igri, muzici i plesu. Poznati su po veoma popularnim žurkama i turisti iz celog sveta dolaze u Rim, Veneciju, Firencu, Napoli kako bi uživali u ludom novogodišnjem provodu.
Ako želite da osetite deo tradicije i novogodišnje atmosfere tokom praznika u Italiji, preporučujemo vam da što pre rezervišete vaš novogodišnji aranžman u gradu koji vam najviše privlači pažnju. Ljubiteljima megalopolisa svakako preporučujemo Rim. Uz odličnu zabavu, spektakularan vatromet i žurku do ranih jutarnjih sati Rimljani na glavnim trgovima, poput Pjaca del Popolo i Koloseuma dočekuju Novu godinu. Prskalice i petarde su skoro neizbežan detalj ovog spektkla. S druge strane, ako vas više privlače more i romantična atmosfera, pravo mesto za vas je Venecija. Ovaj predivan grad mami uzdahe milionima turista iz celog sveta. Tu su i Firenca, Milano, Đenova, Bolonja i Napoli. Za koji god od ovih gradova da se odlučite, očekuje vas odličan provod. Samo ne zaboravite da u duhu italijanske tradicije obučete nešto crveno, jer vam je tada, sreća u narednoj godini, po verovanju ovog veselog naroda, zagarantovana. Onima koji žele nešto egzotičnije, preporučujemo da za svoj novogišnji aranžman izaberu Siciliju. Ovo mediteransko ostrvo predstavlja veoma važno odredište ukrštanja kultura Evrope, Azije i Afrike. Obiluje mnoštvom kulturno - istorijskih spomenika iz ranih perioda ljudske civilizacije.
Takođe, ne zaboravite da je Italija i alpska zemlja, tako da ukoliko ste ljubitelj skijanja, imate priliku da posetite i neki od planinskih vrhova ovog geografski raznolikog podneblja.
Italijanska kuhinja je bogata i jedinstvena u svetu. Ne propustite priliku da probate pravu italijansku picu ili pastu. Ipak je Italija postojbina ovih specijaliteta. Morski plodovi i artičoke veoma su zastupljeni u kulinarstvu, kao i obilje biljnih začina koji daju poseban ukus i šmek italijanskoj kuhinji. Za doček Nove godine Italijani obično služe pečenu svinjetinu ili kobasice sa sočivom, uz veru da upravo ovo jelo donosi sreću u narednoj godini.