Doček Nove godine - Holandija

Novogodišnji aranžmani 2022 za Holandiju - Doček Nove godine Holandija
Holanđani obožavaju slavlja, tako da novogodišnja žurka počinje odmah nakon Božića (25.12.) i traje do 1. januara. Nova godina je u Holandiji jedan od omiljenih i najvažnijih praznika, tako da se Holanđani danima pripremaju za novogodišnju noć. Priprema se novogodišnja trpeza na kojoj obavezno mora da se nađe nešto slatko, a tradicionalni kolač im je “Oliebollen”, koji liči na male krofnice i jede se sa raznim prelivima. Ono što Holanđani posebno vole jesu pokloni, vole da ih primaju, ali i daruju, tako da je Nova godina pravo vreme za poklone u svakom smislu.
Holandija nudi najrazličitije načine da se zabavite, tako da ako ste raspoloženi da uradite nešto ekstremno ludo, možete da se pridružite grupaciji koja tradicionalno za doček Nove godine roni u Severnom moru. Ovaj ekstremni sport može da vas košta zdravlja, ukoliko se dobro ne pripremite za ovaj ledeni izazov. Mladi posebno vole ovakav vid zabave, tako da svoj novogodišnji aranžman možete da obogatite jednim novom iskustvom.
Ako želite da tradicionalno holandski dočekate Novu godinu, onda vam predlažemo da posetite neki od gradskih trgova i prisustvujete organizovanom slavlju. Doček Nove godine u Holandiji obično podrazumeva žurku na nekom od trgova uz muziku, piće, petarde i vatromet. Tačno u ponoć, na ulicama svih gradova poprilično je bučno, pa ako niste ljubitelj buke, predlažemo da unapred rezervišete mesto u nekom od poznatih holandskih restorana. Uz nešto mirniju atmosferu i tradicionalni ambijent, moći ćete da uživate uz domaću kuhinji i lokalnu živu muziku. Posebno romantična atmosfera može da bude ukoliko odlučite da Novu godinu dočekate u Roterdamu, najromantičnijoj evropskoj luci, gde uz čašu šampanjca i romantičnu muziku možete, sa voljenom osobom, da uplovite u Novu godinu.
Pored Amsterdama i Roterdama, spektakularan doček nudi i Hag, koji ima posebno interesantan ponoćni vatromet, a poznat je i po tome što svake godine dovodi najslavnije svetske zvezde da nastupaju uoči dočeka Nove godine.