Aranžmani za Novu godinu - Grčka

Doček Nove godine 2022 Grčka - Novogodišnji aranžmani Grčka
Doček Nove godine u Grčkoj predstavlja sve češći izbor turista iz celog sveta, kako zbog blage klime, tako i zbog povoljnih cena novogodišnjih aranžmana. Grci su veoma veseo i temperamentan narod, uvek dobro raspoloženi da ugoste strance, te tako Grčka važi za jednu od omiljenih turističkih destinacija u svim godišnjim dobima.
U Grčkoj, Nova godina se slavi od 25. decembra, kada je zapravo Božić, i slavlje traje sve do 7. januara (Bogojavljenja, po gregorijanskom kalendaru). Grci vole da ove praznike provedu u okviru porodice i prijatelja, tako da je tradicionalna novogodišnja trpeza gotovo nezaobilazan deo slavlja. Pored niza đakonija kojima obiluju trpeze, nama je pažnju privukao kolač svetog Vasilija (nalik na srpsku česnicu). U kolač se stavlja novčić, a onaj ko ga pronađe, veruje se da će da bude srećan u narednoj godini.
Ako se odlučite za doček Nove godine u Grčkoj, razmislite koji vid slavlja preferirate, kako biste odabrali odgovarajući novogodišnji aranžman. Ukoliko volite gradsku vrevu, vatromet i glasnu muziku, pravi izbor za vas su Atina ili Solun. Glavno gradsko okupljanje u Atini je trg Sintagma, na kojem se dočekuje ponoć, a potom sledi vatromet iznad Akropolja. S druge strane, ako više volite Solun, tu vas sličan događaj čeka ispred Bele kule gde se tradicionalno okuplja više hiljada ljudi i zajedno ulaze u Novu godinu.
S druge strane, ako više volite da se opustite u nekom hotelskom smeštaju, daleko od buke i standardnog novogodišnjeg ludila, predlažemo vam da se otisnete na neko od prelepih grčkih ostrva. Uz bogat spa program, blagu i prijatnu sredozemnu klimu, imaćete priliku da uživate u nekoj od predivnih plaža, gde ćete moći da dočekate ponoć u romantičnoj atmosferi.