Doček Nove godine - Austrija

Novogodišnji aranžmani 2022 Austrija - Doček Nove godine u Austriji
Austrija je oduvek bila poznata po raskoši, to je zemlja bogata istorijom i kulturom i kao takva predstavlja veoma atraktivnu destinaciju za turiste iz svih zemalja sveta. Doček Nove godine u Austriji se najčešće odigrava u tradicionalno porodičnom ruhu i predstavlja vreme okupljanja sa porodicom i prijateljima. Tada se u svečano ukrašenim domovima, ispod novogodišnjih jelki daruju pokloni, a sneg kao redovna pojava u ovo doba godine, upotpunjuje ovu novogodišnju idilu. Ali doček Nove godine u Austriji može da bude potpuno drugačiji.
Ako se odlučite za novogodišnji aranžman u Beču očekuje vas luda žurka do ranih jutarnjih sati. “Novogodišnja staza” počinje u 14h i kreće se svim glavnim ulicama ove evropske metropole. Cilj je da svi učesnici šetnje, tačno u ponoć stignu ispred crkve Svetog Stefana gde nastupa odbrojavanje i proslava uz zvuke klasične muzike. A ako ste ljubitilj nešto zabavnijih mesta, preporučujemo vam da se uputite na bečki Prater (luna park) gde uz tradicionalnu bečku kuhinju i dobro piće možete odlično da se provedete. Ako ste odlučili da Novu godinu dočekate u romantičnoj atmosferi, Beč vam nudi bezbroj mogućnosti. Od plovidbe brodom po Dunavu, pa preko vožnje u nekom od vagona u Prateru odakle se vidi panorama čitavog grada, možete da provedete nezaboravne tenutke sa voljenom osobom.
Međutim, ako želite da dočekate Novu godinu u Austriji u nekom manjem gradu, preporučujemo vam Salzburg ili Grac. U ovim prelepo ukrašenim gradovima takođe možete da uživate u odličnoj muzici, vatrometu i ukusnoj hrani. Koji god grad da bude vaš izbor, ne propustite da posetite i neke od glavnih kulturno istorijskih zdanja iz ranih perioda Austro-Ugarske.